Je populariteit op social media vergroten

We zitten tegenwoordig zowat aan onze mobiele apparaten gekluisterd. Alles wat we doen wordt geëtaleerd op Instagram of Facebook en we beginnen en eindigen onze dag steevast met het door scrollen van onze tijdlijn. Kortom: social media is booming business. Slim om hier als bedrijf of ondernemer op in te spelen. Hier valt namelijk een hoop te halen en de kansen liggen voor het oprapen. Een vereiste voor social media-succes is echter wel dat je een hele hoop volgers moet hebben. Hoe krijg je dat nu voor elkaar? Hoe zorg je ervoor dat ook jij meedoet met de allergrootste Instagramsterren of Facebookpagina’s? We zetten graag een aantal tips voor je op een rijtje zodat ook jij daadwerkelijk een verschil kunt maken.

Welke social media-kanalen zijn het meest populair?

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten social media-kanalen beschikbaar dat je door de bomen het bos niet ziet. Als ondernemer kun je natuurlijk niet op alle kanalen even actief aanwezig zijn. Zaak is het dus om er twee of drie uit te kiezen waar jij je volledig op wilt focussen en waar je succesvol op wilt zijn. Belangrijk is het dan om je te focussen op juist die kanalen waar de meeste mensen op actief zijn. Zo bereik je immers het allergrootste publiek. Waar Twitter voorheen het snelst groeiende platform was, staat nu Instagram met stip bovenaan. Vooral ondernemers die visueel zijn ingesteld en hun producten willen etaleren zitten hier goed. Ook Facebook doet het nog erg goed, vooral wanneer je wat meer de diepte in wilt gaan en je volgers echt op de hoogte wilt houden van de vorderingen binnen je onderneming. Zoek dus uit waar jouw doelgroep het meeste actief is en speel daar handig op in.

Hoe krijg je meer volgers?

De eerste stap is gezet: je hebt een aantal social media-kanalen aangemaakt. Wat nu? Zaak is het om voor jezelf duidelijk voor ogen te hebben waar jouw onderneming voor staat. Wat is jouw niche? Pas als je dit duidelijk voor je hebt, kun je dit als rode draad terug laten komen in jouw foto’s of posts. Dit is belangrijk omdat je dan een bepaalde doelgroep kunt aanspreken met jouw posts. Volg bijvoorbeeld ook andere grote spelers binnen jouw niche en like en reageer op hun foto’s op posts. Zo word je onderdeel van een grote community en word je profiel meer zichtbaar. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je hoge kwaliteit content produceert, zodat mensen geïnteresseerd raken in wat jij te vertellen hebt en je gaan volgen. Op een bepaald punt heb je veel volgers nodig om nog meer volgers te krijgen. Vaak is dat wanneer bekenden je al zijn gaan volgen. Het kan in dat geval handig zijn om simpelweg wat volgers te kopen, zodat het lijkt alsof je account al zeer populair is. Een voorbeeld van een site waar je hiervoor prima terecht kunt is nl.followersnet.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *