3 SEO tips die vaak worden vergeten!

Het hele internet staat vol met tips voor zoekmachine optimalisatie om beter vindbaar te worden in de zoekmachines. De meeste blogs vertellen hoe je het beste content kan schrijven om betere positie’s te bemachtigen in Google en Bing. In dit artikel willen wij het graag hebben over hoe jij kan scoren in Google met next level content. Er zijn honderden factoren die jouw positie in Google bepalen, maar niet allemaal zijn ze even belangrijk. Daarom willen wij je op de basis SEO tips wijzen die vaak vergeten worden. Deze tips worden geadviseerd door een ervaren seo consultant met de nodige topposities in Google.

Beter vindbaar worden in de zoekmachines? Lees hier hoe!
1. Schrijf nooit, maar dan ook nooit, voor Google, schrijf voor bezoekers.

Veel copywriters gaan de fout in door echt specifiek voor Google teksten te schrijven, terwijl het uiteindelijke doel is dat de lezer goed de content kan lezen. Uiteindelijk is dit ook wat Google het belangrijkste vind. Maak het de lezer gemakkelijk om de tekst te scannen met tussenkopjes en afbeeldingen, dit is niet alleen fijner lezer maar ook beter voor Google.
2. Focus op een keyword

Ik kom wel eens artikelen tegen die volgestopt zijn met talloze keywords, dit is dus echt niet de bedoeling. Focus je specifiek op een keyword en zorg dat de content hierop aansluit en de bezoeker geeft wat die zoekt. Schrijf een artikel met de volle focus op 1 keyword waar jij op wilt scoren. Zorg dat alle content op de webpagina aansluit op dit onderwerp en van hoge kwaliteit is.
3. Gebruik interne links

Door af en toe een interne link in de content te plaatsen naar een andere pagina van je website zorg je voor structuur een een goede doorstroom van bezoekers. Zorg ervoor dat de bezoeker relevante content krijgt te zien wanneer die op een interne link klikt. Overdrijf niet met tientallen links, maar doe het natuurlijk en Google zal het leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *