Maak gebruik van de meest handige marketingtools!

“Succesvol ondernemen gaat een stuk gemakkelijker met de juiste hulpmiddelen!” Tegenwoordig is het gemakkelijk om zelf verschillende (gratis) internet marketinginstrumenten te gebruiken. Online is er een zeer uitgebreid aanbod te vinden van allerlei marketingtools die gebruikt kunnen worden. Sommige van deze handige tools zijn gratis, andere zijn tegen betaling. Vaak wordt er zowel een gratis als betaalde versie aangeboden.

Er zijn verschillende tools op het gebied van copywriting, e-mail, webbouw en SEO.

Copywriting

Met bijvoorbeeld de tool van Webtexttool kun je precies SEO-vriendelijkheid van je tekst beoordelen. Ook zijn er online mogelijkheden om de title en description van een pagina op de juiste lengte te schatten.

SEO “Maak gebruik van de beste tools!” Op internet zijn er verschillende goede gereedschappen te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gratis SEO tools om de factoren te checken die een rol spelen in de vindbaarheid van je website.

Die tools betreffen vaak de techniek en de crawlability van je site. Maar ook voor allerlei andere zaken die van invloed zijn op de organische vindbaarheid zijn er tips en trucs te vinden.

Een goede website hebben is nu belangrijker als ooit tevoren. De website kan eenvoudig worden onderworpen aan een (gratis) SEO test. Hierbij worden vaak duizenden aspecten onderzocht. De betaalde versie is natuurlijk uitgebreider als de gratis versie. Men kan een goed beeld krijgen van de verbeterpunten, ook bij een gratis versie.

Email Het versturen van een nieuwsbrief kan het beste met een online tool. Zelf gebruiken we Mailchimp die bijvoorbeeld ook tips geeft over bijvoorbeeld het onderwerpregel. Die is namelijk essentieel of een mailtje wordt geopend of niet.

“Bereik een veel groter publiek!” Maak gebruik van alle denkbare promotiemiddelen. Denk hierbij vooral aan sociale media, dit nu erg belangrijk is. Diverse marketingtools voor het verbeteren van sociale media zijn er beschikbaar. Combineer een zo perfect mogelijke website in combinatie met de beste sociale media kanalen.

Het bekendste marketinghulpmiddel is Google Analytics. Hiermee kan iedereen een goed beeld krijgen van het aantal bezoekers op de website. Zelfs informatie over de bezoektijd en surfgedrag is hiermee zichtbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *